Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблеми с двигателя ... помагайте : )

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблеми с двигателя ... помагайте : )

Здравейте , Колеги
    Честита Коледа на всички и весело посрещане на новата година.

Случи се така , че Алфата остана без масло... не ме нападайте заради това...
    След като запали студена в движение започна да се чува тракане от двигателя и изгасна.
    Запалих я на бутане да се прибера до нас като звука от тракането се увеличи. Малко преди да стигна пак изгасна и това и беше....
    Живея в старата част на Овча Купел и намерих някъв квартален майстор , запалихме я излезе бял пушек от ауспуха и ми съобщи тежката новина .. Нов двигател.
    Пиша Ви защото не знам какви са ми вариантите и какво да правя. Помагайте с каквото можете.
    Благодаря Ви предварително.
    Алфа Ромео 147 2.0 ts.
    Alfa Romeo - 147 2.0 i 16V T.Spark (150 Hp)

Как така какви са ти вариантите? Търсиш 2.0 тс от 147 или 156. Или питаш за евентуален ъпгрейд до 2.0 турбо или някой V6?

Comment

Здравей! Туин спарковете са особено чувствителни по отношение на маслото, а още по-чувствителни при липсата му, както е в твоя случай, а най-чувствително е смазването на биелния лагер на 4-ти цилиндър, който бай дизайн се смазва най-кофти. Стържещият звук, който си чул най-вероятно е от триене на биелен лагер в коляновия вал, без смазване, в общи линии най-вероятно е като свалите картера да има натрошени биелни лагери, като цвета им на места ще бъде син, което е признак за това, което казвам. Т.е. моторът е блокирал и вариантите са три:
      1. Пълна ревизия на мотора - цилиндри, бутала, биели, колянов вал, клапани и разпределителни валове (има голяма вероятност някое от буталата да е изхвърчало нагоре към клапаните, след като се е скъсал биелния лагер). А хвръкне ли бутало със сигурност заминава геометрията на цилиндъра. Ремонтът е маса пара, ако се сменят бутала особено и според мен не си заслужава, като в сумата за ремонта включвам и хонинговане на цилиндри, шлайфане на глава, райбероване на леглата на клапаните, нови клапани, нови бутала (минимум 1) труд и т.н.
      2. Експлантиране на твоя мотор и имплантиране на друг. Като цена един такъв мотор започва от 700-800 лв., отделно антифриз, филтри, ремъци и ролки (защото купуваш котка в чувал), масло и филтър. Слагаш за труд минимум 300 лв. и си в играта. А ако искаш да си документно изряден и мотора ти да е вписан в документите отиваш в Технотест и срещу скромната сума от 228 лв. вече колата ти става изрядна.
      3. Разглабяш каквото можеш и го обявяваш за продажба във форума и на други места и стискаш палци да се отървеш от чаркуляците. Недостатък е, че много малко видове части се търсят и ще си на сериозен минус. А после купето го предаваш за скрап.
      Най-тъпото от всичко е, че оставаш без кола за празниците. На мен като ми блокира туин спарка беше 06.12.2013 г., точно на Никулден и това което съм написал ти го казвам от собствен опит, и то горчив.
      Успех!
      Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
      Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
      Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
      Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

Ревизията не тия препоръчвам си купиш друга 147 ца с парите за нея мотор по се ядва 1 седмица може и по бързо въртиш ключа и с околко 1000 лева си в играта с ревизията си около 1,700 лв и доста повече чакане ....
        sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
        Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
        Ramstein - Benzin
        https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

грубо но искрено....засилвай я към депото...ТС мотор не си струва да го правиш....пък и за нов не си и мисли...може зорлен да се прецакаш с още 600-700-800 лв само за мотора

---------- Post added at 12:16 ---------- Previous post was at 12:12 ----------

помни,че решиш ли да я ремонтираш...жениш се за нея....т'ва е тъпото на алфите,че заради глупавата политика на водене от страна на ФИАТ..Алфите бързо губят стойност..и престо тва те спира да правиш ремонти за по 1000+ лева на кола дето струва 1500+/- реална продажна цена

Comment

Първоначално публикувано от dansguardian Покажи съобщение
            Най-тъпото от всичко е, че оставаш без кола за празниците. На мен като ми блокира туин спарка беше 06.12.2013 г., точно на Никулден и това което съм написал ти го казвам от собствен опит, и то горчив.
            Успех!
            Моят туин спарк даде фира на 20.12.2014, явно Декември не е добър месец за тези двигатели

Към колегата с проблема :
            Миналата година по това време имах същата дилема, понеже се чудех много дълго, ще се прави ли, няма да се прави, в крайна сметка седях месеци без собствена кола, само се молех на роднини да използвам техните. Накрая продаох това онова от нея (все още ми седи музиката и газовата) и я дадох за скрап, общо взех към 800 лв и след толкова време, даже бях доволен, специално за моята кола нямаше смисъл и никаква логика да набивам близо 1000 лв. в купе пребито от градушката, но пак ми трябваше много време да го реша. В крайна сметка не съжалявам ни най-малко в момента. Трябва просто да си направиш една равносметка каква стойност има колата ти и дали има финансов смисъл да набиваш една торба с пари в нея (почти винаги няма) .
            ex Alfa Romeo 156 1.8TS '99
            ex Alfa Romeo 147 Blackline 1.9 JTDm '07
            Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD M-Jet 16V '05

Comment

Първоначално публикувано от dansguardian Покажи съобщение
              Здравей! Туин спарковете са особено чувствителни по отношение на маслото, а още по-чувствителни при липсата му, както е в твоя случай, а най-чувствително е смазването на биелния лагер на 4-ти цилиндър, който бай дизайн се смазва най-кофти. Стържещият звук, който си чул най-вероятно е от триене на биелен лагер в коляновия вал, без смазване, в общи линии най-вероятно е като свалите картера да има натрошени биелни лагери, като цвета им на места ще бъде син, което е признак за това, което казвам. Т.е. моторът е блокирал и вариантите са три:
              1. Пълна ревизия на мотора - цилиндри, бутала, биели, колянов вал, клапани и разпределителни валове (има голяма вероятност някое от буталата да е изхвърчало нагоре към клапаните, след като се е скъсал биелния лагер). А хвръкне ли бутало със сигурност заминава геометрията на цилиндъра. Ремонтът е маса пара, ако се сменят бутала особено и според мен не си заслужава, като в сумата за ремонта включвам и хонинговане на цилиндри, шлайфане на глава, райбероване на леглата на клапаните, нови клапани, нови бутала (минимум 1) труд и т.н.
              2. Експлантиране на твоя мотор и имплантиране на друг. Като цена един такъв мотор започва от 700-800 лв., отделно антифриз, филтри, ремъци и ролки (защото купуваш котка в чувал), масло и филтър. Слагаш за труд минимум 300 лв. и си в играта. А ако искаш да си документно изряден и мотора ти да е вписан в документите отиваш в Технотест и срещу скромната сума от 228 лв. вече колата ти става изрядна.
              3. Разглабяш каквото можеш и го обявяваш за продажба във форума и на други места и стискаш палци да се отървеш от чаркуляците. Недостатък е, че много малко видове части се търсят и ще си на сериозен минус. А после купето го предаваш за скрап.
              Успех!
              Само да добавя, че технотест не е задължителен, ако мотора се взима от автомобил със същия кош - разбирай 147/156, а налага само корекция на талона. Мой приятел скоро сменява мотор на Туарег и го взе от Туарег и даде само 120лв за корекция на талона.

Comment

Първоначално публикувано от pyle Покажи съобщение
                Само да добавя, че технотест не е задължителен, ако мотора се взима от автомобил със същия кош - разбирай 147/156, а налага само корекция на талона. Мой приятел скоро сменява мотор на Туарег и го взе от Туарег и даде само 120лв за корекция на талона.
                Технотестът има смисъл само, ако продаваш колата. Иначе е безсмислен разход за перфекционисти.
                Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
                Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
                Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
                Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

Туин спарка не е за всеки за това гърми . Не може да се оставя без масло да се прегрява и да Юрка 30 минути над 200 тези три неща са важни да не ги гърмите .... .
                  sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
                  Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
                  Ramstein - Benzin
                  https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

Благодаря за отговорите и съветите.
                    Явно съм мазохист аз си обичам колата и няма да я продам за някви си пари , камо ли на части.
                    От всички мнения на майстори , джамбази и разбирачи стигнах до това .... ще я ремонтирам.
                    Намерих си майстори с които излязохме братовчеди , приятел ми услужи с клиентски номер с който получавам 45% намаление от фирма Тех-ко.
                    Бавно и мъчително ще бъде , но ще стане !
                    Междувременно си бръмча с Фиат чинкуеченто .
                    Ще Ви държа в течение със снимки и се надявам да се видим на следващия Алфа сбор ... когато и да е той...
                    П.с. : Пожелайте ми успех : )

Comment

драсни 2 реда като си готов да видим колко ти е излязла свадбата

Comment

Браво и аз щях да ти го казвам ,но исках ти сам да стигнеш до това мнение. Няма защо да си даваш колата за части. Успех и дано бързо да си я караш пак.
                        алфа ромео 156 тс

Comment

Здравейте Колеги
                          След много мъки и нерви , най-накрая излязох от сервиза.
                          Олекнах с почти 1600 лева ... но пък си имам нов колянов вал , биелни и основни лагери , маслена помпа , гарнитури , шлайфана глава , феродо на съединителя и както си трябва ролки , ремъци , масло , филтри и т.н .
                          Не можах да осигуря снимков материал , но ако някой има нужда от помощ или съвет съм насреща.

Не карайте колите си без масло .... ще страдате : )

Comment

Моят двигател е само за... 600лв.

Comment

Твоят двигател е 600, но не е ревизиран и ремонтиран основно, не му знаеш състоянието.

Comment

Working...
                              X